Bana göre dünyada bir tane PROF var. Prof. GALİLEO

Bana göre dünyada bir tane PROF. var. Prof. GALİLEO

Meteoroloji, atmosferde meydana gelen hava olaylarının oluşumunu, gelişimini ve değişimini nedenleri ile inceleyen ve bu hava olaylarının canlılar ve dünya açısından doğuracağı sonuçları araştıran bir bilim dalıdır. Dünyada Meteoroloji biliminin tarihçesi oldukça eskiye dayanır. Meteoroloji biliminde yapılan keşiflerin tarih sıralamasına göre:

1500’lü yıllarda Galileo sıcaklığı ölçen Su Termometresi ,

1643 yılında Galileo’nun öğrencisi Evangelista Toriçelli hava basıncını ölçen Civalı Barometre,

1650 yılında Robert Hooks rüzgarın yönünü ölçen Anemometre icat ettiler.

Termometre, sıcaklık ölçümünde, Civalı Barometre, hava basıncını ölçümünde ve Anemometre, rüzgarın yönü ölçümünde kullandılar.

Galileo sıcaklığı ölçerken sıcaklığa etki eden faktörler arasına depremleri dikkate almadığı görülmüştür.

Galileo’nun öğrencisi Evangelista Toriçelli’de Galileo’nun bu görüşünü aynen kabul etmiş olmalı ki basınç ölçümünü yaparken basınca etki eden faktörler tespit edilirken depremleri dikkate almamıştır.

Robert Hooks rüzgarın yönünü ve rüzgarın hızını artıran ölçümü yaparken rüzgarın yönünü belirleyen ve hızını artıran faktörler tespit edilirken yine depremler dikkate alınmamıştır.

Sıcaklığa etki eden faktörler tespit edilirken depremler dikkate alınmadığı için Galileo’dan sonra bilimde yazılan makalelerde bir eksikliğin olduğu dikkatimi çekti.

Eksik makaleler ve kirli bilgilerle yazılan kitaplar sonucunda elde edilen unvanlar geçerli olmayacağına göre:

Dünyada ilk Prof. Galileo’dur. Galileo’dan sonra bana göre  Prof. unvanı alan olmamıştır.

Profesör, (kısaca Prof.), en yüksek düzeydeki akademik unvana sahip kişilere verilen unvandır.

Saygı ve sevgilerimle. kadirs33@gmail.com

(Bilimsel Eserlerin İncelenmesi Sonucunda Eksiklik Tespit Edilir)

Kaynak: https://www.mgm.gov.tr/genel/meteorolojiyegir.aspx

Bilimsel Makalemi Okumak İçin Burayı Tıklayınız.GEOMED 2013
3. Uluslararası Coğrafya
Sempozyumu
10 – 13 Haziran 2013 Kemer, Antalya – Türkiye11 Haziran 2013 Salı / Sardunya HallOturum Başkanı : Prof. Dr. İhsan BULUT
10:30 – 11:30
Deprem Tahmininde Bulutların Rolü
Kadir SÜTÇÜ3. Uluslararası Coğrafya Sempozyumuna katıldım. Makalemi sunum yaptım.Sempozyum sonrasındaE-mail adresime “Makalemin yurtdışında bir dergide yayınlanacağı” bilgisi verildi.Daha sonra kabul edilmedi bilgisi geldi.Neden kabul edilmediğini sorduğumda gerekçe gösterilmedi. Sayın Başkan imzalamadı haberi verildi.Sempozyum Başkanı: Prof.Dr.h.c.İbrahim ATALAY3. Uluslararası Coğrafya Sempozyumun 2013 Kitapçığında Özet Yayınlandı.Burayı Tıklayınız.OrganizasyonSempozyum Onursal Başkanı: Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN (DEÜ Rektörü)Sempozyum Başkanı: Prof.Dr.h.c.İbrahim ATALAYBaşkan Yardımcısı: Prof.Dr.Recep EFE
Uluslararası Bilim Kurulu (Alfabetik)Abdalla Abdsalam AHMED – Water Resources, UNESCOSeyed Esmaeil ASGHARPOUR – Islamic Azad University, IranIbrahim ATALAY – Dokuz Eylül Üniversitesi, TürkiyeDan BALTEANU – Romanian Academy, RomaniaDarius BARLETT – University College Cork, IrelandGideon BIGER – Tel Aviv University, IsraelStanley D. BRUNN – University of Kentucky, USAHelmut BRÜCKNER – University of Marburg, GermanyEric CORIJN – Vrije Universiteit Brussel, BelgiumAndrej ČERNE – University of Ljubljana, Sloveniaİsa CUREBAL – Balikesir Üniversitesi, TürkiyeMimoza DUSHI – University of Pristina, KosovoRecep EFE – Balikesir Üniversitesi, TürkiyeAbd-Alla GAD – NARSS, EgyptJean-Pierre GARREC-Centre de Recherche de Nancy,FranceWei-Hua GUO – Shandong University, ChinaI. Faridah HANUM – Universiti Putra, MalaysiaAyman El-Desouki IBRAHIM – NARSS, EgyptMihai IELENICZ – Bucharest University, RomaniaVishwas S. KALE – University of Pune, IndiaGilbert KELLING- Keele University, UKElias A. KOURLIOURUS – University of the Aegean, GreecePua Bar KUTIEL – Ben Gurion University, IsraelA.LATIFF – Universiti Kebangsaan, MalaysiaDarrel MADDY – University of Newcastle, UKLaila MANDI- CNEREE – University Cadi Ayyad, MoroccoRené MATLOVIČ – University of Presov, SlovakiaOuessar MOHAMED – Institut des Régions Arides,TunisiaTakashi OGUCHI – University of Tokyo, JapanNizar OMRANI – Arid Land Institute, TunisiaOsman Abdel Rahim OSMAN – RSC, NRC, SudanMunir OZTURK – Ege Üniversitesi, TürkiyeMario PANIZZA- Modena University, ItalyGalina PARANINA – Herzen State University, RussiaTony PARSONS – University of Sheffield,UKFantina TEDIM – University of Porto, PortugalJorge Batlle SALES – University of Valencia, SpainNadia SÉNÉCHAL – University Bordeaux, FranceAmin SHABAN – RSC NC Scientific Research, LebanonAbdullah SOYKAN – Balıkesir Üniversitesi, TürkiyeSüleyman SÖNMEZ – Balıkesir Üniversitesi, TürkiyeWitold WILCZYNSKI – Pedagogical Univ of Kraków,PolandAaron YAIR – Hebrew University, IsraelGabriele ZANETTO – Foscari University, ItalyYassine ZARHLOULE – University of Mohamed I, Morocco Düzenleme Kuruluİbrahim ATALAY – Dokuz Eylül ÜniversitesiRecep EFE – Balıkesir ÜniversitesiAbdullah SOYKAN – Balıkesir Üniversitesiİsa CÜREBAL – Balıkesir ÜniversitesiRaziye OBAN – Dokuz Eylül ÜniversitesiHasan ÇUKUR – Dokuz Eylül ÜniversitesiMurat POYRAZ – Ahi Evran ÜniversitesiBelkiya ERCAN – Süleyman Demirel ÜniversitesiHande POYRAZ – Ahi Evran ÜniversitesiMehmet Ali EROĞLU – Akdeniz Üniversitesi
https://www.kemergozcu.com/haber/dunya-cografyacilari-kemerde-bulustu-109.html

Dünya coğrafyacıları Kemer’de buluştu

Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Coğrafya Sempozyumu (GeoMed2013), Kemer’de yapıldı. 55 ülkeden 400 bilim insanının katıldığı sempozyum sonunda, Toros Dağları’na gezi düzenlenecek.

Biyolojik çeşitlilikten iklim ve iklim değişmesine, coğrafyanın çeşitli dallarından çölleşme, ekosistem, ekoloji, sürdürülebilir kalkınmadan sulak alanlar ve kent coğrafyasına kadar çok çeşitli konularda 300’e yakın bildirinin sunulacağı sempozyum, Kemer’de bir otelde gerçekleştirildi. Üç gün süren sempozyuma, Brezilya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne, Güney Afrika Cumhuriyeti’den Rusya Federasyonuna, Avrupa’nın çoğu ülkelerinden Türk Cumhuriyetlerine, Avustralya’dan Hindistan ve Japonya’ya kadar toplam 55 ülkeden 400 akademisyen katıldı.

BİLDİRİLER DERGİLERDE YAYIMLANACAK

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Atalay, sempozyumun esas amacının, doğa bilimi ve coğrafya alanlarında araştırma yapan bilim insanları arasındaki işbirliğinin artırılması ve Türkiye’nin uluslararası alanda her yönüyle tanıtılmasının olduğunu, daha önceki seminerlerde olduğu gibi seminerde sunulan bildirilerin hakem kabulünden sonra Türkiye, İngiltere ile Almanya’daki özgün yayınevlerinde ve uluslararası dergilerde yayımlanacağını söyledi. Sempozyumun, coğrafya ve ilgili bütün konularda çalışma yapan yerli ve yabancı bilim insanlarını bir araya getirdiğini kaydeden Atalay, bu kapsamda bilimsel araştırma sonuçlarını uluslararası düzeyde tartışmak, araştırma sonuçlarını paylaşmak ve bilimsel işbirliği geliştirmek istediklerini söyledi. Torosların ekolojisini inceleyeceklerini ifade eden Atalay, Toros Dağlarını dünyadaki tüm coğrafyacılara ve doğa bilimcilerine tanıtacaklarını anlattı.

DEPREM TAHMİNİNDE BULUTLARIN ROLÜ

Sempozyumda bir sunum yapan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan emekli Öğretim Görevlisi Kadir Sütçü ise, deprem tahmininde bulutların rolünü anlattı. Deprem tahmini konusundaki çalışmalarına 1999 yılında başladığını hatırlatan Sütçü, ilk olarak karıncaları incelediğini kaydetti. Daha sonra 2008 yılında ise bulutlarla ilgili araştırmalar yaptığını belirten Kadir Sütçü, bütün bulutların depremden önce ya da sonra oluştuğunu söyledi. Sütçü, kızılötesi uydu görüntülerindeki ve gökyüzüne çıplak gözle bakıldığında görülen süt beyazı renginde olan bulutların deprem bulutu olduğunu ve bu bulutlara ‘Sütçü Bulutları’ adı verilebileceğini ispatlamak suretiyle Türk Patent Enstitüsü’nden marka tescil belgesi aldığını aktardı. Öte yandan Sempozyumun arazi çalışmalarının 14-19 Haziran tarihleri arasında Karabük, Safranbolu ve Amasra arasındaki Batı Karadeniz bölümünde yapılacağı bildirildi.